Opći uvjeti poslovanja

Internetskom trgovinom www.Lux-Factor.com (u daljnjem tekstu „internetska trgovina“) upravlja društvo Lux Factor Cosmetics LTD (u daljnjem tekstu „ponuđač“). Opći uvjeti poslovanja obvezuju vas od trenutka stupanja u internetsku trgovinu Lux-Factor.com. Stoga pažljivo i u cijelosti pročitajte opće uvjete poslovanja. Opći uvjeti sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZZPot), na temelju preporuka GZS-a i međunarodnih kodeksa za e-trgovinu. Prodaja i dostava robe moguća je u cijeloj Europskoj uniji.

Preglednost i dostupnost informacija

Ponuđač će nastojati otkriti odnosno učiniti dostupnima informacije kupcu/posjetitelju:

 • kontaktne podatke koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-adresa, telefon),
 • važne informacije o sadržaju sastojaka kozmetičkog proizvoda (uključujući poslije prodajne usluge i jamstva),
 • dostupnost proizvoda (svaki proizvod ponuđen na internetskoj stranici bit će dostupan u prihvatljivom roku),
 • Uvjeti dostave ili izvršenje usluge (način, mjesto, rok/vrijeme dostave),
 • sve cijene moraju biti jasno i nedvosmisleno određene i jasno mora biti prikazano jesu li ili ne u cijenu uračunati porezi i troškovi poštarine,
 • način plaćanja i dostava,
 • rok valjanost ponude,
 • rok u kojemu je još moguće odustati od ugovora o kupnji i uvjete za odustajanje; među ostalim, o tome koliko bi kupca koštao povrat proizvoda
 • obavijest o postupku podnošenja pritužbe, reklamacije, uključujući i pristup svim podatcima o osobi odnosno službi za kontakt s korisnicima.

Postupak kupnje

Naručivanje u internetskoj trgovini odvija se 24 sata dnevno, svaki dan u godini. Kupac može predati narudžbu putem virtualne košarice. Nakon ulaska i narudžbe proizvoda u internetskoj trgovini posjetitelj se ne treba registrirati, što korisničko iskustvo čini još ugodnijim. Do konačnog izvršenja narudžbe korisnika dijeli još samo jedan korak. Uz izabrani proizvod koji je dodao u košaricu, korisnik unosi samo osnovne podatke (ime, prezime, adresu za dostavu, poštanski broj i mjesto, broj telefona i e-adresu). Kupcu/posjetitelju tako se olakšava sama kupnja, a ponuđač osigurava da će podaci biti u potpunosti zaštićeni. Nakon narudžbe kupac dobiva ugovor o kupnji putem e-pošte na svoju e-adresu. Ponuđač zadržava pravo odbiti narudžbu ako utvrdi da ju pod navedenim uvjetima i s podatcima kojima raspolaže ne može izvršiti.

Dostava i način plaćanja

Proizvode društva Lux Factor Cosmetics LTD u Hrvatskoj dostavlja GLS d.o.o. Paket se isporučuje u roku 2-3 radna dana. U okviru suradnje ponuđač nudi mogućnost kupcu da proizvod ne plaća unaprijed već ga plaća u trenutku isporuke (u gotovini). Za narudžbe iznad 415 kn troškovi dostave su besplatni. U ostalim slučajevima troškovi dostave za Hrvatsku iznose 35 kn.

Cijene

Kupoprodajni ugovor između ponuđača i kupca sklopljen je u trenutku kad ponuđač potvrdi narudžbu (kupac će primiti e-poruku o statusu „Narudžba potvrđena“). Od tog su trenutka sve cijene i drugi uvjeti konačni i valjani, kako za ponuđača tako i za kupca. Cijene objavljene na internetskim stranica ma već sadrže porez na dodanu vrijednost (PDV), u skladu sa zakonom zemlje u kojoj je registrirano društvo koje upravlja internetskom trgovinom.

Promotivni kodovi

U sklopu promotivnih akcija moguće je da ponuđač kupcu/posjetitelju pošalje promotivni kod. Datum valjanosti i svrhu promotivnih kodova ponuđač će jasno objasniti. U slučaju nejasnosti korištenja promotivnih kodova, kupac/posjetitelj može ponuđaču poslati e-poruku s pitanjem na e-adresu: info@lux-factor.com. Popusti se međusobno ne zbrajaju. Za jednu kupnju može se iskoristiti samo jedan kod s popustom.

ODUSTAJANJE OD NARUČENOG PROIZVODA

Odustajanje: odmah nakon poslane narudžbe

Kupac treba putem e-pošte obavijestiti ponuđača o odustajanju od narudžbe odmah nakon slanja narudžbe. Kupac treba poslati e-poruku na info@lux-factor.com i navesti broj narudžbe.

Odustajanje: nakon primitka paketa

Kupac ima 30 dana za vraćanje proizvoda. Kupac sam snosi troškove vraćanja proizvoda. U slučaju da ponuđač pošalje kupcu krivi proizvod, troškove vraćanja proizvoda snosi ponuđač. Proizvod se vraća na adresu društva Lux Factor d.o.o. koje za društvo Lux Factor Cosmetics LTD obavlja usluge kurirske dostave vraćenih proizvoda na području Europe.

Adresa za povrat proizvoda:
Lux Factor d.o.o.
Bolfenška ulica 64
2000 Maribor
Slovenija

Povrat plaćanja bit će izvršen odmah kad je to moguće, a najkasnije u roku od 14 dana od dana primitka pošiljke. Kako bi se osigurala sigurnost, točnost i pravodobnost povrata plaćanja i osiguranja evidencija o uplatama, povrat kupcu moguć je isključivo prijenosom sredstava na njegov bankovni račun. Povrat plaćanja u gotovini nije moguć niti će ponuđač prihvatiti vraćene pakete s otkupninom.

Stvarna pogreška proizvoda

Pogreška je stvarna kada:

 • proizvod nema karakteristike koje su potrebne za njegovu normalnu upotrebu ili za promet
 • proizvod nema karakteristike koje su potrebne za posebnu upotrebu za koju ga kupac kupuje, a prodavatelj je toga bio svjestan ili je trebao biti svjestan
 • proizvod nema karakteristike i vrline koje su bile izričito ili prešutno dogovorene odnosno propisane
 • prodavač je isporučio proizvod koji ne odgovara uzorku ili modelu, osim ako je uzorak ili model bio prikazan samo u informativne svrhe.

Prikladnost proizvoda provjerava se s drugim besprijekornim proizvodom iste vrste, zajedno s izjavama proizvođača ili navodima na samom proizvodu.

Kupac mora obavijestiti ponuđača o mogućoj stvarnoj pogrešci zajedno s detaljnim opisom pogreške o svojem trošku u zakonskom roku i ujedno mu omogućiti pregled proizvoda. Pravo na uvažavanje stvarne pogreške na proizvodu podrobnije uređuju odredbe Zakona o zaštiti potrošača. O stvarnoj pogrešci kupac može obavijestiti ponuđača putem e-pošte na info@lux-factor.com.

Komunikacijski kanali

 • jasno i nedvosmisleno će biti označena kao reklama,
 • pošiljatelj će biti jasno označen,
 • razne akcije i promocije bit će označene kao takve,
 • jasno će biti predstavljen način odjave od primanja reklama
 • Zahtjev korisnika da ne želi primati reklamne poruke, ponuditelj će posebno poštivati.

Intelektualno vlasništvo

Internetska trgovina Lux-Factor.com, podatci, slike, članci, grafika i videozapisi na internetskoj stranici zaštićeni su Zakonom o autorskim pravima i ne mogu se koristiti bez prethodnog pismenog dopuštenja društva Lux Factor Cosmetics LTD. Logotip je vlasništvo društva Lux Factor Cosmetics LTD.

Sigurnost osobnih podataka

Ponuđač se obvezuje trajno zaštititi sve osobne podatke kupca. Ponuđač će koristiti osobne podatke isključivo za potrebe izvršavanja narudžbe, obavještavanje o novostima i akcijama i za administrativne usluge. Podatci ni u kojem slučaju neće biti predani neovlaštenim osobama te će u cijelosti biti u vlasništvu ponuđača. Ponuđač za dodatnu sigurnost podataka osigurava SSL certifikat koji je instaliran na poslužitelju.

Zaštita potrošača, odgovornost i dostupnost

Korisnici koriste internetsku trgovinu isključivo na vlastitu odgovornost. Ponuđač ne jamči za pravilno i nesmetano funkcioniranje internetskih sadržaja ili njihovih pojedinih dijelova. Isto tako ne može jamčiti da internetska trgovina, poslužitelji ili e-pošta neće sadržavati viruse ili druge štetne elemente. Ponuđač u tom smislu ne može preuzeti odgovornost za bilo kakvu štetu koja bi mogla nastati uslijedili zbog korištenja internetske stranice i trgovine. Internetska trgovina u pravilu je otvorena 24 sata dnevno, svaki dan u godini. Ponuđač zadržava pravo kraćih prekida pristupa internetskoj stranici i trgovini zbog različitih tehničkih ili drugih razloga.

Pritužbe i sporovi

Ponuđač nastoji poštivati važeće zakone o zaštiti potrošača. U slučaju rješavanja pritužbe ili spora, ponuđač će uvijek odrediti odgovornu osobu za rješavanje određene pritužbe/spora. U slučaju bilo kakve pritužbe kupac se treba obratiti na info@lux-factor.com. Postupak obrade pritužbi i sporova povjerljive je naravi. Ponuđač se obvezuje da će u roku od 7 radnih dana poslati kupcu obavijest o primitku pritužbe te da će ga obavještavati o samom tijeku postupka. Ponuđač će uvijek nastojati riješiti možebitne sporove i nastaviti i dalje surađivati ​​s kupcem.

Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova

U skladu sa zakonskim normama, ponuđač ne priznaje nikakvog izvršitelja izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova kao odgovornog za rješavanje potrošačkoga spora koji bi potrošač mogao pokrenuti u skladu s važećim zakonima. Ponuđač kao ponuđač robe na svojoj internetskoj stranici objavljuje elektroničku poveznicu na platformu za rješavanje potrošačkih sporova putem interneta (SRPS). Platforma je dostupna potrošačima ovdje: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL. Navedeno uređenje proizlazi iz Uredbe (EU) br. 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća o online rješavanju potrošačkih sporova i izmjeni Uredbe (EZ) br. 2016/2004 i Direktive 2009/22/EZ.

Informiranje kupaca ( e-novosti )

Prijavom na e-novosti korisnik je suglasan s time da ga ponuđač obavještava o novostima i akcijama. Ponuđač se obvezuje da e-adresu korisnika internetske stranice neće proslijediti trećoj osobi ili na drugi način zlorabiti. Ponuđač će korisniku omogućiti da se u bilo koje vrijeme odjavi od primanja e-novosti internetske trgovine.